Fotoğrafçı akademisyen Ersin Berk ödüle doymuyor! – Medyabar

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Öğretim Görevlisi Ersin Berk, geçtiğimiz sene Beyoğlu Cihangir’de bulunan Fotoğrafevi adlı sanat galerisinde ‘Tekinsiz’ adını verdiği ilk kişisel sergisini açmıştı. Birçok platformda sergilenerek ödül alan Aposteriori (2014), We Can Change Our Mind (2018), Censorship (2020), Family Frustrations (2021) ve Egg’xistence (2022) gibi fotoğrafları olan Berk, ‘Tekinsiz’ adını verdiği sergide de beğenileri toplamıştı.

Türkiye’de fotoğrafın teorik tarafına odaklanan akademisyenlerden olan Berk, ilgi çeken kişisel sergisinin ardından ‘2024 Yılının Kavramsal Fotoğrafçısı’ ödülüne layık görülmüştü.

Son yıllarda hem teorik hem de pratik tüm çalışmalarında kavramsal fotoğrafın gelişimine katkı sunmaya çalışan Berk, şimdi de  Aktiffelsefe Derneği tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’nda derece ve sergileme ödüllerine layık görüldü. 

Fotoğrafçı akademisyen Ersin Berk ödüle doymuyor!

Berk, üçüncülük ödülünü 2013 yılında çektiği ‘Van Kalesi’, sergileme ödülünü ise 2015 yılında çektiği ‘Selimiye’ adlı eserleriyle elde etti.

Uzun yıllar sonra bir fotoğraf yarışmasına katıldığını belirten Berk; Yarışmanın, yarışmacılar, jüri ve organizatörler tarafından gönüllülük esasıyla yürütülüyor olmasının kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin doğal ve kültürel hafızasına gönüllü olarak katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ERSİN BERK KİMDİR?

Fotoğrafçı akademisyen Ersin Berk ödüle doymuyor!

Öğretim Görevlisi Ersin Berk, 1986 yılında Sakarya/Adapazarı’nda doğdu. Lisans eğitimini, bir yün dokuması kilimin hikâyesini fotoğraflamayı amaçladığı bitirme tezini “İplikten Vitrine” başlıklı bir fotoğraf projesine dönüştürerek tamamladı. Ulusal ve uluslararası birçok fotoğraf yarışmasında dereceler kazandı. Sakarya Üniversitesi’nde ‘Kültürel Çalışmalar’, Marmara Üniversitesi’nde ise ‘Fotoğraf’ alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal ve uluslararası birçok dergide makale ve bildirileri yayımlandı. 2021 yılında ‘Bir Bilgi Aracı Olarak Fotoğraf: Sosyal Medya ve Manipülasyon’ adlı kitabı yayımlandı. 2024 yılında Marmara Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Sanatta Yeterlik Programı’nı ‘Türkiye’de Fotoğraf Eleştirisi’ başlıklı teziyle tamamladı. Akademik kariyerine SUBÜ’de devam eden akademisyen, ‘Görsel Kültür’, ‘Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri’, ‘Sanat Tarihi’, ‘Yeni Medya’, ‘Portfolyo Tasarımı’ ve ‘Fotoğraf Teknikleri’ dersleri vermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir